2024. április 19. - Emma

Nem perel a lejáratott kulturális főváros

Nem tereli jogi útra a Pécs2010 Menedzsment Központ az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program honlapjára megszólalásig hasonlító internetes oldallal kapcsolatos ügyet - közölte az MTI-vel Ruzsa Csaba ügyvezető igazgató. Hozzátette: most sokkal fontosabb a 2010-es programok kihirdetésének előkészítése.
2009. június 5. péntek 16:02 - HírExtra
Az eredeti (www.pecs2010.hu) honlapra első ránézésre megszólalásig hasonlító internetes oldal azt hirdeti, hogy Pécs csak 2100-ban lesz Európa kulturális fővárosa.
Emellett angol nyelven a koszovói Pec városával azonosítja a látogató számára a baranyai megyeszékhelyet. A várható kulturális programok közt pedig többek közt kéthetenkénti ivóversenyt említ a honlap. A kiemelt projekteket sem kímélték az oldal szerkesztői: svédországi tanulmányút hátrányos helyzetű pécsi romáknak, a város főtere és a dzsámi kínai piaccá alakítása, a több éve lakatlan 25 emeletes toronyház Dubajba költöztetése, a tubesi lokátor orosz lebombázása - mindezt képi anyaggal illusztrálva.

Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsment Központ ügyvezető igazgatója a honlappal kapcsolatban korábban az MTI-nek úgy nyilatkozott: ügyvédek vizsgálják, hogy milyen lépéseket tehetnek az ominózus oldal készítőivel szemben. Az igazgató szerint azonban már nincs szándékukban jogi útra terelni az ügyet. Hozzátette: korábban sem tettek jogi lépéseket hasonló jellegű eseteknél. Mint mondta: most sokkal fontosabb a 2010-es programok előkészítése, illetve azok kihirdetése, amire egyébként a jövő héten lehet számítani.

A kulturális programok mellett a projekt fejlesztései kapcsán Ruzsa Csaba megjegyezte: április közepén kezdődött meg az EKF-program első nagyberuházásának kivitelezése, amely a pécsi közterek és parkok megújítását foglalja magában. A munkálatok a kivitelezési szerződések alapján előreláthatólag hét hónapot vesznek igénybe. A cél az, hogy a baranyai megyeszékhelyen olyan valódi közösségi terek jöjjenek létre, melyek hangulatos találkozási helyként szolgálhatnak a szabadidő sokszínű eltöltésére.

A koncertközpont, a tudásközpont, a Zsolnay Kulturális Negyed, a Nagy Kiállítótér és a Múzeum utca kivitelezési munkálatai az elkövetkezendő egy-két hónapban kezdődhetnek. A Pécs2010 EKF program beruházási költségvetése 34,6 milliárd forint, míg programokra és kommunikációra 2009-ben és 2010-ben együttesen mintegy hárommilliárd forintot fordítanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását