2024. május 10. - Ármin, Pálma

Napirend után

Katanics Sándor (MSZP) napirend utáni felszólalásában az 1802-ben született Bólyai János matematikusra emlékezve arra várt választ, hogy tudnak-e továbbra is működni a speciális matematikai tudást adó tehetséggondozó iskolák.
2007. december 18. kedd 07:55 - Hírextra

Arató Gergely oktatási és kulturális államtitkár reagálásában azt mondta, hogy a tárca jelenleg is egyeztet ezekkel a műhelyekkel a felvételi rendszer átalakításáról. Hozzáfűzte, hogy nem csak a tehetséggondozó intézményekben, hanem minden tanintézményben szükség van a jó színvonalú matematikai tudás átadására.

Szijjártó Péter (Fidesz) Győr példájával illusztrálva arról beszélt, hogy a költségvetési megszorítások és a normatíva-csökkentés miatt jövőre 7-10 százalékkal kisebb lesz az önkormányzatok támogatásának reálértéke. A képviselő ezért a kormány segítségét kérte a költségvetési pénzek elosztásánál és az európai uniós pályázatoknál.

Arató Gergely a települések közgyűléseinek összefogását szorgalmazta reagálásában, hozzátéve, hogy ezen nagyon sok minden múlik az uniós pénzek és a hazai források felhasználásának tekintetében is.

Az elnöklő Szili Katalin boldog ünnepeket kívánva bezárta az ülést. A Ház 2008. február 11-én, 13 órakor, várhatóan kétnapos üléssel kezdi meg tavaszi ülésszakát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását