2024. április 27. - Zita

Bokros: A pazarlás jelképe az Időkerék

Az Időkerék jelképe a közpénzek folyamatos elpazarlásának - mondta Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti listavezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón, az '56-osok terén, a Magyarország EU-csatlakozásának pillanatában, 2004. május 1-jén elindított homokóránál, az Időkeréknél.
2009. június 3. szerda 16:50 - HírExtra
A listavezető kiemelte: az Időkeréknek működnie kellene, forognia, hogy mérje az időt, azonban áll, ami szavai szerint azt jelenti, hogy Magyarország felett áll az idő.

A magyar gazdaság és társadalom a fejlődése szempontjából a XXI. század első évtizedét elvesztette - jelentette ki a volt pénzügyminiszter.

Rámutatott arra: Szlovákiában, ahol már euróval fizetnek, mélyreható reformokat is végrehajtottak, amely reformokban, mint fogalmazott, ő maga is szerepet játszott.
"Szeretnék a magam szerény eszközeivel a magyarországi reformokban és az uniós reformokban is szerepet játszani" - fogalmazott.

Bokros Lajos az MTI kérdésére közölte: pénteken 12 órakor, a Magyar Televízió új székházában rendezik meg a listavezetők vitáját, és reményét fejezte ki, hogy oda minden listavezető el is megy majd.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke múlt pénteken azt közölte, hogy Bokros Lajos, a párt listavezetője most szerdán, egy budapesti rendezvényközpontban várja az EP-választáson induló pártok képviselőit, ahol a média nyilvánossága előtt, független moderátor segítségével ütköztethetik elképzeléseiket. A vita szerdán nem valósult meg.

(Az MDF listavezetője még május 11-én hívta szakmai vitára az EP-választáson induló pártok listavezetőit, hogy a választópolgárok megismerkedhessenek "a valódi programokkal.")

Dávid Ibolya, az MDF elnöke a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta: talán csak az Időkerékben, ebben a gigantikus homokórában van annyi homokszem, ahány gigantikus ötlettel az MSZP-SZDSZ kormány előállt az elmúlt évek során.

Úgy tűnik, hogy az Időkerék is csak 2004 májusában volt fontos a kormánynak, azután itt hagyta egy mementónak - fogalmazott.

A pártelnök hangsúlyozta: 2002-ben az MSZP, az SZDSZ és a Fidesz büszkén megszavazta a 100 napos programot, majd idén a kormány nagyrészt visszavonta annak legtöbb elemét.

Emlékeztetett arra, hogy még ma sincs meg az euró bevezetésének időpontja. Azt is megemlítette, hogy a napokban kellett volna felavatni a kormányzati negyedet, amelyből azonban, mint mondta, nem lett semmi.

Az MDF az a párt, amelyik szakértelmet, programot és alternatívát kínál - jelentette ki Dávid Ibolya.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását