2024. május 2. - Zsigmond

Külföldi trénertől várják a csodát

Várhatóan külföldi vezetőedző irányítja majd a következő szezonban a Soproni Ligában szereplő FC Fehérvár labdarúgócsapatát.
2009. június 2. kedd 18:17 - HírExtra
Ezt Berzi Sándor, a klub ügyvezetője, valamint Mezey György sportigazgató jelentette be a klub évadértékelő keddi sajtótájékoztatóján. Az eseményen az is elhangzott, hogy az Újpest FC ellen történt pénteki rendbontás miatt a klub szerdán tesz feljelentést ismeretlen tettes.
Az FC Fehérvár az elmúlt 2008-2009-es idényben a bajnokság 6. helyén végzett, a Ligakupát megnyerte, míg a Magyar Kupában a bajnok Debrecen ellen vérzett el.

Mezey György szerint a csapat nem teljesítette a szezonban az eredményességi célkitűzést, azonban a nemzedékváltás megtörtént, a korábban harminc év körüli átlagéletkort 24-25-re sikerült redukálni.

Az idény végén közös megegyezéssel nem hosszabbítottak szerződést a szakmai stábbal, így Varga István vezetőedző, valamint segítői, Sándor István, Tamás Gyula és Bekő Balázs sem maradnak az első csapatnál. Minden bizonnyal külföldi edző érkezik, elsősorban Németországban, Olaszországban és Spanyolországban "nézelődnek" a piros-kékek. Lothar Matthaus és Holger Osijek már nemet mondtak, nem akarnak Magyarországon dolgozni.

A játékoskeret is alakul: Pavlisic, Romero, Buljabasic, Tkachuk és Karadzic távoznak, a kölcsönben szereplő Simekre, Lattensteinre és Csobánkira nem tart igényt a Fehérvár.

Külföldön játszó magyar futballistákkal eredménytelen tárgyalásokat folytattak a vezetők, Németh Krisztián, Simon Attila, Filkor Attila, Farkas Balázs és Koman Vladimir sem szándékozik hazatérni.

Az FC Fehérvár június 18-án kezdi meg a felkészülést a következő idényre. Július 3. és 15. között Ausztriában edzőtáborozik az együttes, ahol a Saturn Moszkvával, a Maccabi Haifával, a Hajduk Splittel, és a Coventry City-vel találkozik a csapat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását