2024. május 13. - Szervác, Imola

A Viasat egyelőre nem sugároz digitálisan

Nem tárgyal a harmadik legnézettebb kereskedelmi tévécsatorna a digitális földfelszíni (DVB-T) platformra kerülésről - közölte az MTI érdeklődésére Kocsis Attila, a Viasat Hungaria Zrt. vezérigazgatója.
2009. június 2. kedd 20:32 - HírExtra
"Fontolgatjuk a lehetőséget" - közölte a vezérigazgató, emlékeztetve arra: tavaly jelezték a DVB-T-vel kapcsolatos aggodalmaikat a működtetőnek, az Antenna Hungária csoportnak, ám érdemi választ mindeddig nem kaptak erre.

A cég által működtetett VIASAT3 lett volna a platform kínálatában megjelenő egyik új országos csatorna, ám a DVB-T december elsejei indulása után egy héttel a társaság bejelentette: visszavonták szándéknyilatkozatukat, és nem vesznek részt a digitális földfelszíni hálózatban

A társaság döntésének okai között említi meg, hogy a műsorszóró cég szerintük alapvetően a technikai infrastruktúra kiépítésére összpontosít, és nem nyújt semmiféle garanciát, vagy nem vázol fel akár csak elképzelést arra vonatkozóan, hogy a már kiépített rendszert ki, mikor, várhatóan milyen számban, és miért fogja választani.

Márpedig, jegyzik meg, a csatorna műsorát szívesen juttatnák el "kellően nagy számú új nézőhöz" ezen az új platformon, ahhoz azonban nem fűződik érdekük, hogy műsoruk "olyan rendszeren jelenjen meg, amire a valóságban senki, vagy csak elenyésző számú néző kíváncsi".

Másik okként az Antenna Hungária szerződéses ajánlatát jelölték meg, ami szerintük "teljesen egyoldalúan, rugalmatlanul és ésszerűtlenül közelíti meg a szolgáltató és megrendelő viszonyát", megjegyezve: e kizáró körülmények elhárulása esetén egy későbbi időpontban "újra napirendre kerülhet" a VIASAT3 digitális továbbításának kérdése.

A digitális földfelszíni televíziós platformon jelenleg az RTL Klub, a TV2 és a Duna Televízió mindkét csatornája fogható szabadon, az ATV és a HírTV pedig kódoltan.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását