2024. május 20. - Bernát, Felícia

Újabb gázvitába cseppentek az oroszok

Türkmenisztán leállította a gáz szállítását Oroszországba, miután a Gazprom javasolta Türkmenisztánnak, hogy csökkentse a szállított gáz mennyiségét vagy árát.
2009. június 1. hétfő 22:27 - HírExtra
"A türkmenisztáni gázt olyan áron vásároltuk, ahogy értékesíteni lehetett Európában. Most azonban nem tudunk a jelenlegi áron, ilyen mennyiségben eladni gázt, ezért felül kell vizsgálni a mennyiséget, vagy az árat" - mondta. Golubjov hangsúlyozta, hogy a szállítás teljes leállításáról a türkmén fél döntött, s kijelentette: reméli, hogy a közös munka hamarosan folytatódik, s közösen megtalálják majd a legésszerűbb, kölcsönösen előnyös megoldást. A Gazprom először április 8-án csökkentette az átvételt, Asgabat szerint 90 százalékkal, előzetes bejelentés nélkül.

Az Oroszországba érkező türkmenisztáni gázexport napi mintegy 70-80 millió köbméter tesz ki. Türkmenisztán Oroszország legnagyobb közép-ázsiai gázszállítója, saját adatai szerint tavaly több mint 47 milliárd köbmétert szállított, s összesen 70,5 milliárd köbmétert termelt ki. Az idén 75 milliárd köbméter kitermelését és 51 milliárd köbméter exportját tervezi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Baradlay
2009. június 1. 23:48
A ruszkikra kellene mar "cseppeteni" egy atom-bombat
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását