2024. május 18. - Erik, Alexandra

Bajnait is tájékoztatták az eltűnt gépről

Bajnai Gordon tájékoztatást kapott a külügyminisztériumtól az Air France légitársaság Rio de Janeiro és Párizs között hétfőn hajnalban eltűnt gépéről.
2009. június 1. hétfő 20:06 - HírExtra
A párizsi válságközpont hétfő délután értesítette arról a magyar nagykövetet, hogy az utas listán négy magyar név szerepel.

Előzőleg a külügyminisztérium az MTI érdeklődésére még azt közölte, hogy nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy magyar állampolgárok is lennének az utasok között, és a kirendeltségeken sem jelentkezett senki azzal, hogy hozzátartozója a repülőgépen lett volna.

Szollár Domokos az MTI-nek azt mondta: Bajnai Gordon azt kérte Balázs Péter külügyminisztertől, hogy Magyarország nagyköveti és konzuli rendszerén keresztül tudjon meg pontos információkat és járjon el körültekintően az ügyben.

A gépen 228 személy, 216 utas, valamint a személyzet 12 tagja tartózkodott. Az Air France hivatalos tájékoztatása szerint az utasok között 126 férfi, 82 nő, hét gyerek és egy csecsemő volt. A gépre többségében brazilok szálltak föl, de a France 2 közszolgálati televízió értesülése szerint legalább negyven francia, az olasz hírügynökség szerint öt olasz, a marokkói kormányhoz közel álló források szerint három marokkói orvos, egy nő és két férfi is volt az utasok között. Az ARD német közszolgálati televízió a francia kormányra hivatkozva több mint húsz német állampolgárról adott hírt, aki a gépen volt
Az A330 típusú Airbusnak párizsi idő szerint 11 óra 10 perckor kellett volna leszállnia Párizs Roissy repülőterén, de már reggel 8.00 órakor nyoma veszett. A járat helyi idő szerint vasárnap este 7 órakor, közép-európai idő szerint éjfélkor szállt fel a riói repülőtérről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását