2024. április 30. - Katalin, Kitti

Szávay Ágnes búcsúzott a 16 között

A 29. helyen kiemelt Szávay Ágnes két szettben kikapott a 20. helyen kiemelt szlovák Dominika Cibulkovától a francia nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében.
2009. május 31. vasárnap 16:01 - HírExtra
A verseny honlapja szerint a világranglistán 31. magyar játékos 1 óra 36 perc alatt maradt alul a WTA-rangsorban 19. riválisával szemben.

Szávay gyengén, sok hibával kezdett, így rögtön brékhátrányba került, majd a második adogatógémjét "semmire" bukta el. Mivel hozzá hasonlóan 20 éves riválisa alig rontott, hamarosan 0:4 állt az eredményjelzőn, Szávay pedig már 14 ki nem kényszerített hibánál tartott. Az ötödik játékban végre megtört a jég, a Vasas teniszezője egy remek fonák egyenessel - első nyerő ütésével - hozta a szerváját, ám mivel ezután Cibulkova is így tett, 5:1-re elhúzott. A különbség már nem változott, az első szett tehát 38 perc alatt a szlováké lett.

A második felvonás elején a szombaton Venus Williamst búcsúztató Szávay összekapta magát, és 2:0-ra meglépett, ekkor riválisa kezdte elütögetni a labdákat. Egy elbukott hosszú labdamenet után viszont újabb hullámvölgy következett, és két kettős hibával csakhamar odalett az előny. Miközben a magyar játékos egyre indiszponáltabban ütött, Cibulkova újra lendületbe jött, sorozatban öt gémet nyert (2:5), mérkőzéslabdája is volt, mégis Szávay brékelt. A szlovák a következő gémben is meccslabdához jutott, de ezzel sem tudott élni (4:5), ám saját szervájánál már nem remegett meg, és nyert. A magyar teniszező 44-szer, míg ellenfele csak 22-szer rontott.

Eredmény, nyolcaddöntő:
női egyes:
----------
Cibulkova (szlovák, 20.)-Szávay (29.) 6:2, 6:4
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását