2024. április 30. - Katalin, Kitti

Slota megint nácizmusról meg fasizmusról hadovál

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke szerint Orbán Viktor és Csáky Pál nyilatkozatai, amelyek május 23-án Esztergomban hangzottak el, erősen bűzlenek a neonácizmustól, neofasizmustól, de legalábbis a nagymagyar sovinizmustól.
2009. május 31. vasárnap 19:21 - HírExtra
Ján Slota erről az SNS elnökségének vasárnapi tanácskozása után beszélt Breznóban. A Fidesz elnöke Esztergomban egy, az MKP-vel közösen megtartott választási nagygyűlésen úgy fogalmazott: az európai parlamenti választáson eldől, hogy a Kárpát-medencei magyarságot hányan képviselhetik Brüsszelben. Ezt Pozsony Szlovákia elleni támadásnak minősítette.

Robert Fico szlovák kormányfő korábbi nyilatkozata szerint "abszurd", hogy bárki is valamiféle "fiktív államnak" minősítse a Kárpát-medencét, s ez az álláspont veszélyt jelent Szlovákia számára.

A szlovák koalíciós pártok rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek Orbán nyilatkozatai megvitatására. Slota megerősítette: pártja támogatja azt a kezdeményezést.

Slota szerint katasztrófát jelentene, ha a Szlovákiára eső 13 EP-mandátumból az MKP szerezne meg hármat-négyet. "Az SNS mindig főleg azon igyekezett, hogy szolgáljon nemzetének és a szlovák államnak" - húzta alá ezzel kapcsolatban Slota, ismételten megjegyezvén, hogy az MKP Budapest érdekeinek kiszolgálója. "Az SNS már jó egy évtizede arra figyelmezteti a közvéleményt, hogy az MKP és annak elődei a kezdetektől fogva Dél-Szlovákia politikai autonómiáját és népszavazás kiírását akarták Szlovák Köztársaság déli területeinek elszakításáról" - mondta.

Bugár Béla, az MKP volt elnöke az autonómiát, illetve az ország déli területeinek elszakítását Szlovákiától egyszerű ijesztgetésnek tartja. "Mert az MKP-nak vagy a három elődpártnak ez sosem volt programjában. A rendkívüli parlamenti ülés szerinte csak arra szolgál, hogy a koalíció elterelje a figyelmet a valódi problémákról, a soha nem látott korrupciós ügyekről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását