2024. április 27. - Zita

Vádat emeltek a "drogos" riporterek átejtője ellen

Vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Hír TV két újságírójának droggyanúba keverése kapcsán ismertté vált B. Miklós ellen hamis vád és csalás bűntettének kísérlete miatt - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-vel csütörtökön.
2009. május 28. csütörtök 13:55 - HírExtra
Skoda Gabriella tájékoztatásából kiderül: az ügyészség szerint a férfi a Hír TV munkatársaitól és Helmeczy László ügyvédtől egyaránt pénzt kért azért, hogy a másik felet gyanúba keverje.

A vádirat szerint a férfi 2008 áprilisában elhatározta, hogy "jogtalan anyagi haszonszerzés céljával" megpróbálja kihasználni a Hír TV két munkatársa és Tóth Viktor (Veres János volt pénzügyminiszter akkori kampányfőnöke) közötti rossz viszonyt - ismertette a vádat Skoda Gabriella. Hozzátette: ennek érdekében megkereste a Hír TV munkatársait, és azt mondta nekik: "Tóth Viktor őt azzal bízta meg, hogy helyezzen el kábítószert a riporterek autóiban azért, hogy azt egy megszervezett rendőri akció keretében megtalálva ellenük büntetőeljárás indulhasson".

Az ügyészség álláspontja szerint a férfi a Hír TV vezetőitől másfél millió forintot kért azért, hogy állítását alátámasztó hangfelvételeket szerezzen be, és adjon át nekik. A vádhatóság szerint B. Miklós pénzt akart szerezni, valójában sem Tóth Viktortól, sem mástól nem kapott felkérést arra, hogy a riporterek autójában kábítószert helyezzen el.
"A vádlott cselekményével összefüggésben több, mint 250.000 Ft-ot vett át" - közölte Skoda Gabriella.

Az ügyészség tájékoztatásából kiderül az is, hogy a férfi a rendőrségen indult büntetőeljárásban tanúként megismételte a riportereket érintő valótlan állítását.
A férfi ezzel párhuzamosan megkereste Tóth Viktort és Helmeczy László ügyvédet, akiknek azt állította, hogy a Hír TV riporterei kábítószer-fogyasztók, és tőle akarnak kokaint vásárolni. A vádlott ugyancsak másfél millió forintért cserébe felajánlotta Helmeczy Lászlónak, hogy a drogvásárlás részleteiről tájékoztatja őt. Az ügyvéd az ajánlatot elfogadta, de a pénz átadásának feltételéül kikötötte, hogy a vádlott által elmondottak miatt rendőri eljárásnak kell indulnia. B. Miklós húszezer forintot vett át előlegként Helmeczy Lászlótól.

Helmeczy László - abban a hiszemben, hogy a vádlott állítása valós -, az információt a Nemzeti Nyomozó Iroda tudomására hozta, és ezzel B. Miklós a Hír TV riportereit valótlanul bűncselekmény elkövetésével vádolta.

Az ügyészségi tájékoztatás szerint a férfi ellen emelt vádban szereplő mindkét bűncselekmény büntetési tétele 3 évig terjedő szabadságvesztés.
Az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását