2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Térfigyelő kamerék lakossági segítséggel

Három kamerával bővült a térfigyelő rendszer Jászladányon, az új berendezések beszerzését a lakosság - önkéntes alapon - anyagilag támogatta - közölte a nagyközség polgármestere csütörtökön az MTI-vel.
2009. május 28. csütörtök 11:26 - HírExtra
A három kamera megvásárlására a lakosok kétszázezer forintot fizettek be, a hiányzó százezret az önkormányzat biztosította. A kamerák közül az egyik speciális, a gépjárművek rendszámát is képes "leolvasni" - mondta Dankó István.

A fejlesztés révén öt kamera figyeli az általános iskola környékét, hogy kiszűrjék az esetleges kábítószer-kereskedőket, valamint elejét vegyék a kerékpárlopásoknak. Az önkormányzat azt tervezi, hogy kamerákat helyez el a piacon is.

Dankó István közölte: várják azt a jogszabályi módosítást, amely lehetővé teszi, hogy ne csak a rendőrök, hanem a közterület-felügyelők is láthassák a kamerák képét, mert akkor nem okozna gondot a 24 órás figyelés.

Az elektronikus térfigyelő rendszert 2007 augusztusában helyezték üzembe Jászladányon az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által odaítélt Biztonságos település címért járó egymillió forintból. Az első öt kamera a nagyközség központját, többi között a nagy átmenő forgalmat lebonyolító útkereszteződését pásztázza. A vevőberendezések a helyi rendőrőrsön vannak.

A nagyközségben az utóbbi években számottevően javult a közbiztonság, csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, illetve jelentősen emelkedett a felderített esetek száma - mondta Dankó István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását