2024. május 6. - Ivett, Frida

Gyengülőben a forint

Gyengült a forint, csütörtök délelőtt 285,38 forinton állt az euró jegyzése, szemben a szerda délutáni 282,38 forinttal. A forint együtt gyengült régiós társaival, a lengyel zloty 4,44 zloty/euróról 4,48-ra, a cseh korona 26,70-ről 26,80-ra esett.
2009. május 28. csütörtök 10:02 - HírExtra
A régiós devizák árfolyamának esését a nemzetközi értékpapír piacokon a szerda esti New York-i index csökkenést követően eluralkodott korrekciós várakozás váltotta ki. Az európai részvénypiacok is a várakozásoknak megfelelően eséssel nyitottak. Tokió azért könyvelhetett el szerény nyereséget, mivel a dollárral szemben megrendült jen kedvezett az export ágazatok részvényeinek.

A dollár erős lendületre tett szert a csütörtöki európai kereskedési szakasz kezdete előtt. Részben azért, mert a nemzetközi befektetői hangulat defenzív fordulatot vett, csökkent a kockázatvállalási hangulat, részben pedig azért, mert a S&P és a Moody's hitelminősítők megerősítették az amerikai szuverén adósság AAA besorolását.

A kereskedők már szerdán úgy látták, hogy a forint/euró árfolyam rövid távon áthelyeződött a 280-285 forintos tartományba. A dollárt kilenc órakor 206,32 forinton jegyezték, szemben a szerda délutáni 202,52 forinttal. A dollár/euró jegyzés 1,3824 volt a szerda délutáni 1,3936 után.

A svájci frankot 188,38 forinton jegyezték 186,51 forint után, 100 japán jen jegyzése pedig 213,67 forint, szinte megegyező a szerda délutáni 213,98 forinttal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását