2024. május 28. - Emil, Csanád

Betörőbandát kapcsoltak le

Elfogták azt a betörőbandát, amelynek tagjai magánházakat fosztogattak Bélapátfalván és a szomszédos Mónosbélen, s egy családi ház lelakatolt garázsából is elloptak egy személygépkocsit - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a rendőrség.
2009. május 28. csütörtök 13:12 - HírExtra
A négy bélapátfalvai férfi azt követően került őrizetbe, hogy a lopott kocsival hétfőn nem álltak meg egy rendőri ellenőrzésnél a közeli Rózsaszentmártonban - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A tettesek néhány száz méterrel arrébb a kocsit hátrahagyták és gyalog próbáltak menekülni, ám a rendőrök nyomkereső kutyák bevetésével utolérték és elfogták őket - tette hozzá Soltész Bálint.

A kihallgatások során kiderült, hogy a társaság tagjai április eleje óta öt betörést hajtottak végre Bélapátfalván és Mónosbélen. A leginkább műszaki cikkeket zsákmányoltak, ám elvittek mindent, ami a kerül ügyébe került, a többi között hivatalos iratokat is, amivel összesen mintegy 400 ezer forintnyi kárt okoztak a háztulajdonosoknak.

A gyanúsítottakat az Egri Rendőrkapitányság őrizetbe vette, ellenük jármű önkényes elvétele, lopás, betörés és okirattal való visszaélés miatt indítottak eljárást. A négy férfi közül kettőnek elrendelte az előzetes letartóztatását a bíróság - mondta Soltész Bálint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását