2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Michelangelo eretnek lett volna?

Elképzelhető, hogy valójában eretnek volt Michelangelo, akinek Sixtus kápolnát és a Szent Péter-bazilikát köszönheti a katolikus egyház? Erre a következtetésre jutott ugyanis egy olasz restaurátor, akinek a felfedezéseiről pünkösd hétfőn számol be az egyik német televízió.
2009. május 27. szerda 19:15 - HírExtra
Antonio Forcellino olyan nyomokra bukkant II. Gyula pápa sírjának restaurálásakor, amelyeknek az egyház hagyományai szerint nem lett volna szabad feltűnniük a szentatya síremlékén. A szakember egy riportban bizonyítékokkal szolgált arra, hogy Michelangelo a Vatikán által üldözött Spirituali nevű csoporthoz tartozott.

A beszámoló szerint olyan szimbólumokra bukkantak, amelyeket a szakirodalomban másként írtak le, mint ahogy a valóságban festenek. Így például a sírról szóló leírásokban tükörként leírt elem valójában valójában fáklyának bizonyult. A szokásokkal ellentétben a pápa kisalakú fekvő szobra sem az síremlék előterében található, ezt a szerepet a híres Mózes-szobor tölti be.

Utólagos kutatásai során Forcellino arra jutott, hogy a reneszánsz egyik legnagyobb művésze az angol Reginald Pole kardinális körül csoportosuló, radikális nézeteket valló körhöz tartozott. A társaság célja az egyház belülről induló reformja volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását