2024. május 19. - Ivó, Milán

Folytatódó romellenesség, vagy egyedi eset?

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke nem tartja kizártnak, hogy az abádszalóki ügynek köze van a romákat ért korábbi támadásokhoz; a város polgármestere ezzel szemben egyedi esetnek tartja a történteket.
2009. május 27. szerda 19:22 - HírExtra
A helyiek szerint az elkövető azzal kérkedett a településen, hogy már korábban is részt vett cigányok ellen irányuló erőszakos cselekményekben – közölte a helyszínen az MTI kérdésére válaszolva Kolompár Orbán. Az OCÖ elnöke úgy fogalmazott, ennek ismeretében elképzelhető, hogy a szalóki esetnek vannak közös szálai az elmúlt hónapokban Magyarországon romákat ért támadásokkal.

Megjegyezte: a nyomozás hivatott kideríteni, valóban van-e kapcsolat a mostani és a korábbi ügyek között. Arra kérte az intézkedőket, hogy megerősített járőrszolgálattal gondoskodjanak az érintett család és a város teljes roma lakosságának védelméről, biztonságérzetük helyreállításáról.

Bordás Imre polgármester ezzel szemben az MTI érdeklődésére kijelentette: meggyőződése, hogy a Szalókon történtek nem tartoznak az országban az utóbbi időben romák sérelmére elkövetett bűncselekmények sorába.

"Találgatásokba nem szeretnék bocsátkozni, hiszen hivatalos rendőrségi információkkal még magam sem rendelkezem, ám tudomásom szerint itt nem az eddig ismert módon elkövetett leszámolásról van szó" – mondta a polgármester. Ezt bizonyítja, hogy a házat nem próbálta meg felgyújtani és lőfegyvert sem használt az elkövető – tette hozzá Bordás Imre, aki aláhúzta: a városban eddig soha nem volt jellemző a magyarok és cigányok közötti ellentét.

A támadás áldozatainak otthona környékén lassan visszatér az élet a szokásos hétköznapi kerékvágásba. A helyszíni szemle kora délután befejeződött, a rendőrség a Szivárvány utca lezárt szakaszát is szabaddá tette a közlekedők előtt.

A Penti-család otthonát ezt követően rövid időre "megszállták" a sajtó munkatársai. A dulakodásban több vágott sérülést is elszenvedett és a kórházból szerda délelőtt csak saját felelősségére elbocsátott Penti Csaba édesapja idézte fel a szörnyű pillanatokat. A támadót hajnalban saját kezűleg ártalmatlanná tevő Penti Károly elmondta: a férfi egyértelműen azzal a szándékkal vetette magát fiára, hogy végezzen vele.

Gondosan előkészítette tettét, hiszen arcát koromfeketére maszkírozta és a fiát, illetve menyét is megsebesítő borotván kívül gázspray, valamint egy fegyvernek látszó tárgy is volt nála. Erről csak utólag derült ki, hogy egy 20-25 centiméteres lánggal égő gázgyújtó – magyarázta Penti Károly.

"Ha nem avatkozom közbe, először a fiammal végez, aztán az egész családot kiirtotta volna. Már bánom, hogy életben hagytam azt a gazembert. Agyon kellett volna ütnöm, még ha börtönbe is kerültem volna miatta" – mondta búcsúzóul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kolompár Orbán
2009. május 27. 21:57
Máskor ne csináljon fél munkát! Inkább vigyen segítséget.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását