2024. május 20. - Bernát, Felícia

Szűkül a határvonal egyetemek és főiskolák között

Egyre kevésbé állja meg a helyét az egyetemek és főiskolák korábban megszokott, képzési idő alapján történő megkülönböztetése, hiszen a bolognai folyamatnak köszönhetően a felsőoktatási intézmények hat- vagy hét féléves alap-, és ezekre épülő kétéves mest
2009. január 29. csütörtök 17:27 - Hírextra
A bolognai folyamat következtében kialakuló tendencia azt támasztja alá, hogy a főiskolákon is elérhetővé válik a doktori képzés kivételével a felsőoktatás valamennyi képzési szintje, mivel minden felsőoktatási intézmény számára adott a lehetőség mesterképzés indítására. A BGF élen jár a folyamatban, amit jól mutat, hogy 2009-re összesen 486 államilag támogatott nappali és levelező tagozatos mesterképzés-helyet kapott az intézmény, amivel az összes főiskolát, de több egyetemet is megelőzött, hangsúlyozta Sándorné Dr. Kriszt Éva, a BGF rektora.

Közgazdász-tanár, turizmus-menedzsment és marketing szakon indul mesterképzés 2009 februárjában a Budapesti Gazdasági Főiskolán, melyek közül a felvett hallgatók létszámát (104 fő) tekintve egyértelműen az utóbbi bizonyult a legnépszerűbbnek. Ezekkel együtt immár összesen három tudományterületen (gazdaságtudomány, társadalomtudomány, pedagógusképzés), hat akkreditált mesterképzést kínál az intézmény. A képzési kínálat a tervek szerint szeptembertől válik teljessé, amikor a nemzetközi tanulmányok, a pénzügy, a számvitel és a turizmus-menedzsment mesterszakokon is megkezdődik az oktatás.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását