2024. május 7. - Gizella

Elvadult gyereket találtak - kutyák között nevelkedett

Teljesen elvadult, kutyák és macskák között nevelkedett, beszélni alig tudó ötéves kislányt találtak az orosz-kínai határ közelében lévő Csitában a gyermekvédelmi felügyelet emberei.
2009. május 27. szerda 09:52 - HírExtra
Helyi illetékesek szerdai közlése szerint a kis Natasa morogva vetette rá magát a felügyelőkre, akár egy kutya.

A kislány azonban nem az erdőben veszett el, mint Maugli, a Dzsungel könyvének hőse, hanem egy háromszobás lakásban élt apjával, nagyszüleivel és más rokonokkal, továbbá több macskával és számos nagytestű kutyával.

A felügyelők szörnyű bűzben, mocskosan találták meg az elvadult gyereket. Az apa éppen nem volt otthon, azt pedig senki nem tudja, hol van Natasa anyja, bár a rokonok állítják, hogy él, egészséges, és három másik gyereket nevel.

A kislányt a rokonok heves ellenállása dacára egy rehabilitációs intézetbe vitték. Fizikai fejlődésében erősen lemaradt, ötéves kora ellenére két-háromévesnek látszik. Szellemileg egészséges, de szintén kevéssé fejlett, lélektani állapotát még nem tisztázták.

Natasa az evőeszközt félre téve az ételt a tányérból nyalja-lefetyeli. Amikor a nevelők kimennek a szobából, az ajtóhoz veti magát, és ugat. Az utcáról beszűrődő minden zajra összerezzen. A többi gyerekkel egyáltalán nem érintkezik.

Az apa és a rokonok ellen az illetékes hatóságok büntetőeljárást szándékoznak indítani a kiskorúval szembeni nevelési kötelesség elmulasztására vonatkozó paragrafusok alapján.

Oroszországban egyre többször kerülnek felszínre és nyilvánosságra a gyerekekkel szembeni kegyetlen bánásmód esetei. A hullám néhány hónapja indult, amikor egy házaspár rendkívül kegyetlen módon megölte két örökbefogadott kisgyerekét. Azóta a hatóság és a sajtó egyaránt a korábbinál jóval nagyobb figyelmet tanúsít az ilyen esetek iránt, s ennek megfelelően egyre több ilyen tárgyú bejelentés érkezik a lakosságtól az illetékes hatóságokhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását