2024. június 15. - Jolán, Vid

Sajtószabadság Európai Chartája

Megszületett a Sajtószabadság Európai Chartája, amelyet 19 ország 46 főszerkesztője és vezető újságírója fogadott el egy hamburgi újságíró-konferencián.
2009. május 26. kedd 15:56 - HírExtra
A charta a sajtószabadság alapelveit fogalmazza meg az állami beavatkozással szemben, különös figyelmet fordítva a szerkesztőségek és számítógépek megfigyelése, lehallgatása és átvizsgálása elleni védelemre. Ezen kívül szabad hozzáférést követel az újságírók és minden ember számára a bel- és külföldi információforrásokhoz. A tíz cikkelyből álló charta hétfő este óta a világhálón is megtalálható a www.pressfreedom.eu címen, hogy az összes európai újságíró és szerkesztőség aláírhassa.

A chartáról értesítik a brüsszeli Európai Bizottságot is, hogy jogerőre emelkedjen, és elismerése bekerüljön az európai uniós bővítési tárgyalásokon teljesítendő feltételek közé - közölte Hamburgban a Gruner & Jahr lapkiadó, amelynek sajtóházában tartották a hétfői újságíró-konferenciát. A tanácskozáson Európai Unión kívüli országok újságírói is részt vettek, mások mellett Oroszország, Fehéroroszország, Szerbia és Törökország küldöttei.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását