2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Fidesz a munkahelyteremtésre gyúr

A Fidesz európai parlamenti (EP) választási programja a munkahelyteremtésről szól, ehhez pedig az adócsökkentésen keresztül vezet az út - hangoztatta Szájer József néppárti EP-képviselő kedden Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján.
2009. május 26. kedd 23:11 - HírExtra
"A munkahelyteremtéshez Európában olyan támogató csomagok születtek, amelyek éppen a munkavállalást igyekeznek segíteni, illetve azt, hogy az emberek ne váljanak munkanélkülivé. A Fidesz EP-választási programja is erről szól" - mondta a Fidesz EP-listájának második helyét elfoglaló politikus.

Szavai szerint a jelenlegi magyar kormányzat rossz irányba vezeti az országot azzal, hogy tovább növeli az adóterheket, helyette adót kellene csökkenteni, mert ez élénkítené a gazdaságot, és csak a gazdaság megerősödése teremthet új munkahelyeket.

"Magyarországon a munkát terhelő adók Európában szinte a legnagyobbak, egyedül Belgium előz meg minket ebben, ahol viszont az állam kiváló minőségű közbiztonságot és elsőrendű egészségügyi szolgáltatásokat és oktatást nyújt, (...) nálunk viszont ezzel ellentétes a helyzet" - fejtette ki.

Hozzáfűzte: a gazdaság élénkítésére a francia példát kellene követnünk, ahol a válság első jeleire beindítottak egy állami lakásépítési programot, amivel az építőiparban dolgozóknak munkát, az érintetteknek olcsó lakhatási lehetőséget teremtettek és megőriztek sok ezer munkahelyet.

"A munkanélküliség megelőzésére szánt források gazdaságba pumpálása azért fontos, mert így azok az emberek akik elveszítették volna állásukat, nem szorulnak szociális szolgáltatásokra, helyette adót fizetnek, így az állam bevételei is megmaradnak" - mondta.
Szájer József hangsúlyozta: a június 7-ei EP-választásnak belpolitikai üzenete is lesz, hiszen ez az első alkalom 2006 óta, hogy az emberek országos listás választáson nyilváníthatnak véleményt, küldhetnek üzenetet a hatalmon lévők felé.

Szavai szerint az üzenet ereje, a választások eredménye és későbbi belpolitikai következményei attól függenek, hogy hányan mennek el szavazni, és mennyien adják majd szavazatukat a Fidesz-KDNP szövetségére.

A sajtótájékoztató után Szájer József egy belvárosi kávéházban tartott fórumot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását