2024. május 7. - Gizella

Nem eröltette meg magát a kormány

Május közepéig mindösszesen 92 millió forintot fizettek ki munkahelymegőrzésre Magyarországon - közölte Czomba Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfői interpellációjában az Országgyűlésben.
2009. május 25. hétfő 19:42 - HírExtra
Czomba Sándor szerint utoljára 1994-ben volt ilyen rossz a munkaerőpiac, mint most; a magyar gazdaság gyakorlatilag áll.

Mint mondta, január végéig semmit sem tettek a munkahelyek megőrzéséért. Ekkor kiírtak az Országos Foglalkoztatási Közalapítványnál (OFA) egy hatmilliárdos pályázatot, amelyre egy hónap alatt 20 milliárdnyi igény érkezett, ám 1.323 beérkezett kérelemből csak 450-et tartottak támogathatónak - jegyezte meg.

Vajon ennyi rossz pályázat volt vagy a pénzhiány miatt nem jutott forráshoz mintegy 900 vállalkozás? - tette fel a kérdést Czomba Sándor, aki arról érdeklődött, meddig kell várni a kormányzati segítségre a bajba jutott vállalkozásoknak, és van-e elegendő forrás munkahelymegőrzésre.

Válaszában Herczog László szociális és munkaügyi miniszter elmondta: az említett OFA-pályázatra több mint 1.200 igény érkezett, a nyertes pályázatok száma meghaladja a 450-et, a támogatással megőrzött munkahelyek száma pedig több mint 31 ezer. A tárcavezető ezen felül több más pályázati lehetőségről is szólt.

Rámutatott azonban, hogy a benyújtott pályázatok között sok a formailag nem megfelelő, és sokszor a kért támogatás szükségességét sem tudták alátámasztani a pályázók.

Czomba Sándor nem fogadta el a miniszteri választ, a Ház azonban 180 igen és 172 nem mellett elfogadta azt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását