2024. június 12. - Villő

Milliók menekültek el a harcok elől

Közel 2,4 millió civil menekült el az északnyugat-pakisztáni Szvat-völgyből és környékéről azóta, hogy nem egész egy hónapja a kormányerők offenzívát indítottak a térségben megbúvó tálibok ellen.
2009. május 25. hétfő 13:57 - HírExtra
Az ENSZ hétfői jelentése szerint csak az elmúlt három nap folyamán 700 ezer ember hagyta maga mögött otthonát. Ariane Rummery, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának pakisztáni ügyekben illetékes szóvivője az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy az elmúlt napokban valóságos menekültáradat vette kezdetét, hiszen a világszervezet pénteken még 1,7 millió menekültet tartott számon a május 2-i állapothoz képest.

Szjed Navid Kamar tájékoztatási miniszter egy sajtóértekezleten 2,3 millió menekültről tett említést, de hozzáfűzte, hogy ez a szám még nem végleges.

Az ENSZ és a pakisztáni kormány becslése szerint a menekültek 15-20 százalékát a harci övezettel szomszédos területeken a hatóságok és nemzetközi humanitárius szervezetek által létesített táborokban helyezték el, a többiek szétszóródva az egész országban rokonoknál és ismerősöknél igyekeznek menedéket találni.

Az eltelt egy évben a nyugatabbra lévő, Afganisztánnal határos törzsi területekről 550 ezren menekültek el. Ezek az övezetek a pakisztáni tálibok és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat fellegvárának számítanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását