2024. május 19. - Ivó, Milán

Kerékpárosoké a jövő - Budapesten is

Közösségi kerékpár-kölcsönzési rendszer létesülhet Budapesten, ha a Főpolgármesteri Kabinet hétfői álláspontját két hét múlva támogatja a Fővárosi Közgyűlés - tudta meg az MTI az ülés részvevőitől.
2009. május 25. hétfő 13:16 - HírExtra
Nyáry Krisztián, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója elmondta, hogy európai uniós pályázatot kívánnak benyújtani a Nagykörút és a budai rakpart által határolt területen üzemelő kerékpárkölcsönző-rendszer kialakítására.

Az osztrák, német, francia, belga, spanyol mintára kialakítandó rendszer mintegy 1.200 biciklivel, s átlagosan 300-500 méterenként elhelyezett 70-80 férőhelyes dokkoló állomásokkal működne.

A bérleti díjak a rövid idejű használatot ösztönöznék, hogy biztosíthassák a gyors forgást, a tömegközlekedési jelleget.

Az igazgató közölte, hogy a beruházás több mint 1,3 milliárd forintra becsült összegéből 420 milliót az önkormányzat vállalna. A kerékpárkölcsönző-hálózat várhatóan a jövő év nyarától üzemelne.

Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a kabinet elé benyújtott javaslatában kitér arra is, hogy az előzetes vizsgálatok alapján az üzemeltetés várhatóan évi 200 millió forintos költségének egy része az önkormányzat költségvetését terhelné.

Ezt a pénzt a parkolási, behajtási díjakból, a dugódíjból vagy reklámbevételekből is biztosíthatják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását