2024. május 22. - Júlia, Rita

Június 7-én vége lesz a "kormányzati ámokfutásnak"?

A június 7-i választás véget vethet a "kormányzati ámokfutásnak", annak a gazdaságpolitikának, amely az adóprés megszorításán kívül másra nem képes - jelentette ki Szájer József, a néppárti európai parlamenti képviselő hétfőn a Csongrád megyei Mindszenten.
2009. május 25. hétfő 22:42 - HírExtra
Aki azt állítja, hogy az európai parlamenti választásoknak gyors belpolitikai következményei lesznek, lehet, hogy téved, aki azonban azt állítja, biztosan nem lesznek ilyen következményei, hazudik - mondta a Fidesz EP-listájának második helyezettje egy lakossági fórumon, több mint száz érdeklődő előtt.

A kormány gazdaságpolitikája szembemegy azokkal a lépésekkel, amelyeket az unió más tagországai tesznek a válság ellen. Az adók növelése következtében lefelé tartó spirálba kerül az ország, tovább csökken a foglalkoztatottság, a fogyasztás, és tovább apadnak az állam adóbevételei - közölte a politikus.

A munkára rakodó terheket tekintve Magyarország a huszonhét tagország közül - Belgium mögött - a második helyen áll. Ennek ellenére a közszolgáltatások színvonala folyamatosan romlik, az állam egyre kevesebb területen tudja ellátni alapvető feladatait is - fogalmazott Szájer József.

El kell indítani az országot fölfelé, s ez csak a munkahelyteremtésen keresztül képzelhető el - hangsúlyozta a képviselő.

A politikus kitért arra, hogy Magyarország 3,5 milliárd euró - mintegy 900 milliárd forint - támogatást kapott az ország uniós csatlakozása óta, levonva a magyar befizetéseket. A földalapú támogatások nélkül az ország nettó befizető lenne, ezért elhibázott az a politika, amely a jelenlegi uniós agrártámogatási rendszer megszüntetését javasolja - tette hozzá.

Az elmúlt két évben Magyarország szinte ugyanekkora összeget, 3,5 milliárd eurót nem tudott lehívni a támogatásokból. A jelenlegi kormányzati megszorító csomagtól - a tizenharmadik havi nyugdíj megszüntetésétől, a gyes és a gyed megnyirbálásától - remélt 600 milliárd forint ennek az összegnek csupán kétharmada - mondta Szájer József.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ki kicsoda
2009. május 26. 00:08
Ki az a Szájer és miért hír az, mit mond, főként, ha az, agyalágyult ostobaság. Talán már loptak annyit, hogy átvállalják az IMF hitelt, mert bár mit megpróbálnának visszavonni hatalomra kerülésük esetén, egy huncut cent nem sok, annyit sem kapnának azután senkitől a pénzpiacon. Mit akarnak, amikor a saját, ma már három milliárdot meghaladó párttartozásukat sem képesek kifizetni a magyar államnak, "A EMBEREK" adóforintjait. Szerencsétlen, sajnálni való egy alakulat. Senkik voltak és ennyi év után senkik is maradtak, csak felejtenek fejlődés helyett.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását