2024. április 29. - Péter

Fegyvergyűjtő drogtermesztő rendőrkézen

Fegyverarzenált és kétmillió forint feketepiaci értékű marihuánát foglalt le a rendőrség Nagypallon és Pécsett a napokban, a fegyverekkel és a kábítószerrel való visszaéléssel egy 34 éves férfit gyanúsítanak.
2009. május 25. hétfő 11:26 - HírExtra
A feltételezett elkövető egy másik bűncselekményben indult nyomozás során került a rendőrség látókörébe. A nyomozók a munkanélküli szobafestő nagypalli otthonában és élettársa pécsi lakásán tartott pénteki házkutatáson 776 tő vadkendert, 848 gramm csomagolt marihuánát, 4 különböző fegyvert, fegyveralkatrészeket, több mint 800 lőszert és egy jugoszláv típusú kézigránátot találtak.

A rendőr dandártábornok hozzátette: a férfi őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba került. A drogfüggő szobafestő elismerte, hogy fegyvereket gyűjtött, a marihuánáról elmondta, magvait Bécsben vette, a növényeket az interneten olvasott útmutatások alapján saját célra termelte. A rendőrök azonban azt gyanítják, hogy a marihuánát értékesítésre is szánta, s már egy ideje foglalkozott is drogkereskedelemmel.

Dakos József megjegyezte: a férfi a kábítószerrel való visszaélésért 5-10, a fegyverek és lőszerek tartásáért 2-8 év szabadságvesztésre számíthat. A vizsgálat eddigi adatai szerint élettársa nem vett részt a bűncselekmények elkövetésében, őt tanúként hallgatták ki az ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását