2024. április 26. - Ervin

Fónagy: Pártérzelmek helyett saját érdekek

A választópolgárok szavazatukkal nyilvánítsanak véleményt, vegyenek részt a választáson és "ne pártérzelmek szerint", hanem saját érdekeik, belátásuk szerint adják le voksukat - mondta Fónagy János országgyűlési képviselő Zalalövőn szombaton.
2009. május 23. szombat 23:59 - HírExtra
Aki nem vesz részt a szavazáson, "elveszíti jogát a panaszkodáshoz" - mondta a fideszes politikus, volt közlekedési és vízügyi miniszter a lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón. A választáson adott a lehetőség a véleménynyilvánításra, ha az emberek ezt megteszik, remélhetőleg a sorsuk belátható időn belül jobbra fordul, ha ezzel nem élnek, később se tegyenek szemrehányást - jelentette ki.

Hozzátette: a választópolgárok szavazataikkal biztosíthatják, hogy olyan emberek kerüljenek az Európai Parlamentbe, akik képesek mind szakmailag, mind politikailag képviselni a magyar érdekeket. Hangsúlyozta, az ország számára nem közömbös, hogy kik képviselik Magyarországot. Az alapító országok - Európa nagy nemzetei - arra szövetkeztek, hogy évszázados, évezredes viszályaikat "nem karddal, ágyúval, tankkal intézik el egymás között", hanem az integrációban, az Európai Parlamentben keresik a kompromisszumos megoldásokat. Ezért nem mindegy, hogy Magyarországot kik és hogyan képviselik - mutatott rá.

Azt mondta: a június7-i választás belpolitikai üzenete is fontos lesz. Az ország mai hangulatát ismerve szerinte a Fidesz-KDNP közös listáján 14-15 képviselő juthat be az EP-be. Fónagy János beszélt a pécsi polgármester-választásról is, amelynek eredménye szerinte jól mutatja a magyar emberek és a társadalom változását. A baloldal, a szocialista kormánytöbbség nem tudta Pécsett megőrizni vezető szerepét, ez azt jelzi, hogy az emberek gondolkodásában alapvető változás következett be. Úgy fogalmazott: "Akik az elmúlt években a szocializmus ideológiájának leple alatt vezették az országot, azokról bebizonyosodott, hogy rossz irányba vezették (...) a baloldali választók, szimpatizánsok pedig rájöttek, hogy becsapták őket".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. május 24. 12:19
"...olyan emberek kerüljenek az Európai Parlamentbe, akik képesek mind szakmailag, mind politikailag képviselni a magyar érdekeket."

No ez az, ami miatt sok ember kedve elmegy a szavazástól. Jó választáshoz VÁLASZTÉK szükségeltetik, nem pedig hülye szlogenek!

Fónagy úr véletlenül nem politikus, hogy a többség jogát még a panaszkodástól ("jus murmurandis" még a római jogban is létezik) is elvegye?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását