2024. május 16. - Mózes, Botond

Panel-, és ökoprogram = bukás?

A Fidesz szerint nem lehet sikerként értékelni a panel-, és ökoprogramot - mondta László Tamás, a párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. május 22. péntek 14:05 - HírExtra
Az ellenzéki képviselő a szocialista Horváth Csaba sajtótájékoztatójára reagált, aki közölte, hogy a tervek szerint szeptember végén újabb panelfelújítási programokat ír ki a kormány.

Ismertetése szerint 46.518 panel lakás megújulását támogatják mintegy 14,5 milliárd forinttal, emellett 3.645 kémény rekonstrukciója kaphat 262,6 millió forintot.

Az ÖKO-program keretében 4.383 lakás 211,1 millió forintos támogatásban részesülhet.
László Tamás kiemelte: 2001-ben, a Széchényi-terv keretében indult meg a panelfelújítás.

Megemlítette, hogy 2007-ben nem írt ki a kormány panelfelújítási pályázatot, a 2008 januárjában kiírt pályázat elbírálása pedig mind a mai napig nem fejeződött be.

A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra, hogy 2006-ig a paneleknél öt-hat centiméteres hőszigetelést alkalmaztak, mostanra ez a szám hét-nyolc centiméter lett, ami, szavai szerint még mindig nagyon alacsony érték.

Ezzel szemben 12-14 centiméteres hőszigetelés lett volna a helyes műszaki megoldás - tette hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy az öt-hat centiméteres hőszigeteléssel felújított panelházakat újból fel kell majd újítani.

Az ellenzéki képviselő felolvasott egy szakmai folyóiratból is, melyben azt írták: a soklakásos társasházak felújítását megfelelő szakértői és tervezői közreműködés nélkül készítik elő.

László Tamás hangsúlyozta: fel kellett volna állítani a lakótelepi tanácsadó irodákat, amiket a Fidesz javasolt 2002-ben.

Hangsúlyozta azt is: rendkívüli versenyhátrányban van a távfűtés, és ezt a helyzetet a kormánynak már régen rendeznie kellett volna.

A fideszes képviselő az ökoprogramról is azt mondta, hogy az nem nevezhető sikertörténetnek.

Horváth Csaba azon kijelentésére, miszerint törekedni fog a kormány arra, hogy a távfűtés díját húsz százalékkal mérsékeljék, azt mondta: ha most ezt meg lehet tenni, akkor a paneles távfűtésben élő családok joggal kérdezhetik meg, hogy ezt visszamenőleg érti-e a kormány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását