2024. május 18. - Erik, Alexandra

Átadás időpontja: Május 27-e szerda

Május 27-én, szerdán adják át a magyar hatóságok Franciaországnak Irina Belenykaját - közölte Fridman Róbert, az orosz nő ügyvédje pénteken az MTI-vel.
2009. május 22. péntek 14:11 - HírExtra
Belenykaját áprilisban fogták el Magyarországon, és azzal gyanúsítják, hogy erőszakkal elvitte kislányát, Élise-t a gyermek apjától Franciaországban.

Az ügyvéd május 19-én kapta kézhez a Fővárosi Ítélőtábla jogerős végzését, amely helybenhagyta az átadást kimondó korábbi döntést.

Az Országos Rendőr-főkapitányság korábbi közlése szerint egy "előre egyeztetett helyre" szállítják a magyar hatóságok a nőt, és ott adják át a franciáknak.

A francia-orosz házaspár viszonyának megromlása után 2007-ben a francia hatóságok - az ottani joggyakorlatnak megfelelően - az apának ítélték közös gyermeküket.

Az anya ekkor Élise-t az apa engedélye nélkül Oroszországba vitte, ahol az orosz hatóságok - az orosz jog értemében - Belenykajának ítélték a kislányt.

Az egyik elfogatóparancsot emiatt adták ki a nő ellen. Az apa tavaly szeptemberben a lányt elvette a dadájától és visszavitte Franciaországba.

A nő elleni második elfogatóparancsot azért adták ki, mert a francia hatóságok szerint március 20-án a dél-franciaországi Arles-ben két ismeretlennel a férfitől erőszakkal elvette a lányt, és visszaindult vele Oroszországba, de Tiszabecsnél feltartóztatták őket.

A Fővárosi Bíróság május 6-án döntött úgy, hogy nincs törvényi akadálya az anya átadásának, de a döntés ellen Irina Belenykaja ügyvédje fellebbezett. A táblabíróság azonban helybenhagyta a korábbi döntést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását