2024. május 5. - Györgyi

Katasztrófahelyzet Kelet-Ausztráliában

Már a második kelet-ausztráliai szövetségi államban hirdettek ki katasztrófahelyzetet pénteken a viharos szelek és özönvízszerű esőzések miatt, amelyek a partvidéken egész városokat vágtak el a külvilágtól.
2009. május 22. péntek 10:50 - HírExtra
Queenslandben a hét elején egy ember meghalt, és áram nélkül maradt több tízezer háztartás a heves vihar miatt - közölte a helyi rendőrség. A 46 éves férfi halálát egy elszabadult bádoglemez okozta, amely berepült irodája ablakán.

Körülbelül 75 ezer háztartásban áramkimaradás történt, miután a viharban kidőlő fák vezetékeket szakítottak le. Több száz iskola zárva maradt. A szél elérte az óránkénti száz kilométeres sebességet, és egyetlen nap alatt az évi csapadékhozam harmadának megfelelő mennyiségű eső hullott.

Queensland állam miniszterelnöke, Anna Bligh csütörtökön elmondta, hogy ez a vihar a legnagyobb az 1974-es rettenetes ítéletidő óta. Az időjárás-előrejelzés egyelőre nem jósol javulást - tette hozzá.

Kevin Rudd ausztrál kormányfő közölte, hogy a kabinet kész szükség esetén további segítséget is nyújtani a kárvallottaknak azokon a pénzeken felül, amelyeket a kihirdetett katasztrófahelyzet keretében szabadítottak fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását