2024. május 22. - Júlia, Rita

Hova zuhan még a dollár?

Folytatódott az dollár napok óta tartó gyengülése, pénteken délután az euró már 1,4 dollár fölött, kéthavi csúcson járt.
2009. május 22. péntek 18:39 - HírExtra
Az euró 1,4002 dollárra erősödött a csütörtök késő esti 1,3890 dollárról. A dollár gyengülését elsősorban az Egyesült Államok "AAA" szuverén adósi besorolásának esetleges rontásával kapcsolatban felerősödött várakozások váltották ki. Ennek előzménye, hogy csütörtökön stabilról leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Nagy-Britannia - az euróövezeten kívüli legnagyobb EU-gazdaság - szuverén adóskockázati besorolásának kilátását a Standard & Poor's.

A hitelminősítő arra a várakozására hivatkozott, hogy a brit nettó államadósság megközelítheti a hazai össztermék (GDP) 100 százalékát.

Egy másik hitelminősítő, a Moody's Investors Service csütörtökön úgy vélekedett, hogy megfelelőnek tartja az amerikai "AAA" besorolást, de hozzátette, hogy a minősítés nem garantálható örökre.

A dollár és a dollárban jegyzett papírok iránti bizalom tesztje a jövő héten lesz, amikor az amerikai pénzügyminisztérium összesen 101 milliárd dollár értékben bocsát árverésre 2, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását