2024. június 17. - Laura, Alida

Megölte anyját, 8 évet kapott

Emberölés bűntette miatt nyolc év börtönbüntetésre ítélte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szerdán, nem jogerősen azt a 42 éves kisvárdai férfit, aki tavaly decemberben egy konyhai bárddal életveszélyesen megsebesítette édesanyját; a nő később a kórházban meghalt.
2009. május 20. szerda 18:10 - HírExtra
A vádirat szerint 2008. december 1-jén este a vádlott elment az édesanyjával közös otthonukból, majd egy liter bor elfogyasztása után tért haza. Elmondása szerint csak annyira emlékszik, hogy tévézés közben ideges lett, mert anyja és annak ápolója szóvá tette, hogy a közelgő ünnepek előtt miért adott kölcsön hatvanezer forintot egy ismerősének. A középkorú férfi feldühödött és egy konyhai, húsklopfolásra használt bárddal kétszer arcon ütötte anyját.

Az első ütés körülbelül tíz centiméteres vágást ejtett az asszony arccsontján, a második pedig a fül vonalánál érte az áldozatot; a bárd ekkor a nő arccsontjába ékelődve beszorult. Az életveszélyesen megsérült idős nő később tüdőgyulladásban hunyt el a kórházban, de a bíróság úgy ítélte meg, hogy a bántalmazás közrejátszott a halálában. Az ítélet indoklása szerint a személyiségzavarban szenvedő férfi szándékosan, nagy erővel sújtott le áldozatára. Súlyosbító körülményként merült fel ittassága, valamint az, hogy brutálisan, saját édesanyjával szemben követte el tettét.

Az emberölés bűntettével vádolt férfi az eljárás során megbánó magatartást tanúsított; ezt, valamint a vádlott betegségét enyhítő körülményként értékelte a bírói testület. A bíróság a vádlottat nyolc év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. A védelem enyhítéséért fellebbezett, így az ügy tárgyalása a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását