2024. május 16. - Mózes, Botond

Korlátozzák az állami cégek vezetőinek prémiumait

Meghozta az állami tulajdonú társaságok vezetőinek javadalmazását korlátozó intézkedéseket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsa a kormányfő kérésére, lesz ahol megszüntetik az igazgatóságot, vagy összevonják a felügyelőbizottsággal.
2009. május 18. hétfő 20:28 - HírExtra
A vezetők a 2008. évre megállapított prémiumuk - amelynek kifizetésére 2009-ben kerül sor - 50 százalékát már felajánlották az erdőtelepítési program megvalósítására. A felajánlások befizetése megkezdődött - ismertetik. Az igazgatósági (ig) és felügyelőbizottsági (fb) testületek összköltségét 50 százalékkal csökkentik, három módon. Az MNV Zrt. megvizsgálja, mely társaságoknál szüntethető meg az ig. Ahol erre lehetőség van, ott a megszűnő testület jogkörét a továbbiakban a társaság első számú vezetője gyakorolja majd.

Az MNV Zrt. megvizsgálja továbbá, hogy mely társaságoknál nyílik lehetőség az ig-k és fb-k taglétszámának csökkentésére, meghatározza a létszámcsökkentés mértékét, és ezt követően racionalizálja a testületi létszámot, illetve dönt az ig- és fb- tagok tiszteletdíjának csökkentéséről.

Az MNV Zrt. és a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács a jogköre alá tartozó társaságoknál a módosításokat közvetlenül hajtja végre. A minisztériumok, vagyonkezelők vagyonkezelésébe tartozó legalább többségi tulajdonú állami társaságoknál a módosításokat a vagyonkezelők fogják végrehajtani, a legalább többségi tulajdonú állami társaságok leányvállalatainál pedig az anyavállalat vezetése. Az MNV Zrt. és a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács közvetlen vagyonkezelésébe tartozó legalább többségi tulajdonú állami társaságok száma 149. Ezeknél 1.102 ig- és fb-tag van. A testületek havi bruttó összköltsége 133.687.750 forint, ezt csökkentik most 50 százalékkal. A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács korábbi döntéseit is figyelembe véve az intézkedéseket a miniszterelnöki bejelentést követően a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács és az MNV Zrt., valamint az egyéb vagyonkezelők 2009. július 1-jei hatállyal léptetik hatályba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását