2024. április 29. - Péter

Előzetesben a túszejtő bankrabló

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki múlt csütörtökön fegyveresen akart kirabolni egy, a Nagy Lajos király útján lévő bankfiókot és túszt is ejtett.
2009. május 18. hétfő 11:17 - HírExtra
A szóvivő elmondta, hogy a bíróság azért döntött úgy, hogy harminc napra elrendeli a férfi fogva tartását, mert fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye.

A Blikk hétfői számában azt írta, hogy a férfi 7 millió forintot zsákmányolt a bankfiókból, amiből - elmondása szerint - törleszteni akarta tartozását és autót vásárolt volna, hogy újra beindítsa építőipari vállalkozását. A férfit "pogácsás túszejtőnek" hívja a lap, mert - mint írták - tepertős pogácsával kínálta meg túszát, de a fiatal nő nem kért belőle.

Egy lövés is eldördült a csütörtöki rablás során a Nagy Lajos király útján lévő OTP-fiókban. A túszejtő használta fegyverét, de senkit nem akart megsebesíteni, csak azt igyekezett nyomatékosítani, hogy bankrablás zajlik - mondta Kalmár Tamás, a BRFK közrendvédelmi főosztályának vezetője újságíróknak a helyszínen, a rabló elfogását követően.

A túszejtővel tárgyaló őrnagy közölte, hogy a támadó végig együttműködő volt.
Kalmár Tamás hozzátette, hogy az elkövető délután öt órakor ment be a bankfiókba. Az elkövető bejelentette, hogy bankrablás zajlik. Ezután dulakodni kezdett a biztonsági őrrel, aki eközben a fején megsérült.

A BRFK járőrei közben megérkeztek a helyszínre, a támadó ezután megpróbált elmenekülni, de ez nem sikerült neki, mert a rendőrök lezárták a területet. A bankrabló ekkor túszul ejtett egy banki alkalmazottat.

A bankrabló ezután hátul próbált kimenekülni, de a lezárás miatt ez sem sikerült neki. Ezt követően egy tárgyalót kért. Kalmár Tamás ekkor érkezett a helyszínre és ő kommunikált a támadóval.

A támadó két órával később megadta magát, fegyverét átadta túszának, ezután az elfogást a terrorelhárító szolgálat emberei hajtották végre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását