2024. április 19. - Emma

A bronz is szépen csillog

A magyarok a harmadik helyen végeztek a kerekeszékes vívó Világkupa-versenyek történetében első alkalommal megrendezett integrált tőr csapatversenyben.
2009. május 18. hétfő 17:27 - HírExtra
A viadalon minden együttesben két-két ép, illetve kerekesszékes vívó kapott helyet, a mérkőzéseket kerekesszékben rendezték, a mozgássérültek csak mozgássérültek ellen vívtak.

A magyaroknál a kerekesszékes Mató Gyula és Juhász Tamás mellett Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke, a BVSC igazolt tőrözője és Kovács Iván, a kerekesszékes vívók szakmai vezetője, korábbi kiváló párbajtőröző alkotta az együttest.

"Remek verseny volt, melyet kísérleti jelleggel rendezett meg a nemzetközi szövetség - mondta Gömöri. - A távlati cél ennek a versenyformának is a beillesztése a Világkupa-sorozatba. Minden csapat komolyan vette a versenyt, a győzelmet megszerző ukránoknál az épek között is a legjobbak kaptak helyet. Nagy visszhangja volt, hogy nálunk a szakmai vezető és az MPB elnöke vívott. A helyszínen mindenki pozitívan viszonyult ehhez a kezdeményezéshez. Természetesen, ha hivatalosan is bekerül a Vk programjába az integrált csapatverseny, akkor mi is ügyelünk arra, hogy a lehető legerősebb együttest szerepeltessük. Ezúttal a gazdasági szempontokat vettük figyelembe. Jövőre szeretnénk Magyarországon kerekesszékes vívó Vk-versenyt rendezni és a programban terveink szerint nálunk is helyet kapna az integrált viadal."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását