2024. április 24. - György

Baloldali cigányok is szavazhatnak a Fideszre

A Lungo Drom (LD) arra számít, hogy baloldali érzelmű cigány szavazók is támogatják a Fidesz listáját az európai parlamenti választáson - mondta az országos cigány érdekvédelmi és polgári szövetség elnöke szombaton Tamásiban, a szervezet dél-dunántúli régiós tanácskozása előtt, sajtótájékoztatón.
2009. május 16. szombat 16:01 - HírExtra
Farkas Flórián elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormányzat "szinte minden területen a cigányságot kollektíven bünteti". A munkanélküliség ma 85-90 százalékos a cigányság körében, és a kormány semmit nem tesz ellene - tette hozzá.

A június 7-ei választáson a cigányságnak ki kell fejeznie, hogy elege van a kormányzat cigánypolitikájából. "Olyan ütést kell hogy mérjen a cigányság a Fidesz-listára leadott szavazatával, hogy az megrendítse a kormányzatot" - fogalmazott.

Úgy vélte, hogy a cigány szavazók soha nem látott arányban fognak részt venni a választáson, és ezzel erősíthetik az előre hozott országgyűlési választás lehetőségét.
A Fidesz EP-listáján 54. helyen álló politikus hangoztatta: ma a telepfelszámolási program közben szaporodik a cigánytelepek, nyomornegyedek száma.

Az Állami Számvevőszék vizsgálatára utalva azt mondta: úgy tűnik, a kormányzat többet ad három-négy személynek, mint a magyarországi cigányság egészének. "Ez az igazi etnobiznisz, amit nem cigányok valósítottak meg a cigányok hátán" - tette hozzá.

Kijelentette: a cigányságon belül nem marad el a felelősségre vonás azoknál, akik lejáratták a cigánypolitikát.

Farkas Flórián kifejtette: nem elég egy országban elindítani egy integrált cigánypolitikát, ha közben a környező országokban a nyomor erősödik. A Lungo Drom programjában ezért egy európai megközelítésű cigánypolitika jelenik meg - húzta alá.

Ennek három pilléren, az egyházon, a civil kontrollon és a kormányzati koordináción kell nyugodnia, a pénz felhasználását pedig folyamatosan ellenőrizni kell - mondta a Lungo Drom elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. május 16. 20:35
Bravó! A jobboldali cigányok pedig az MSZP-s listára!Ennek a Farkas Flórián kevesebb esze van,mint egy csirkének...A legtöbb romát azonban nem lehet átverni,tudják honnan fúj a romaellenesség szele!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását