2024. május 2. - Zsigmond

Végre költségvetés két hónap késéssel?

Várhatóan ma elfogadja idei, több mint 530 milliárd forint főösszegű, s 45 milliárd forintos hitelt tartalmazó költségvetését a fővárosi önkormányzat.
2009. május 14. csütörtök 07:40 - HírExtra
A büdzsét a március 15-i határidőig azért nem tudták elfogadni, mert Hunvald György (MSZP) februári előzetes letartóztatása miatt megszűnt az MSZP-SZDSZ koalíció egyfős többsége a Fővárosi Közgyűlésben. A büdzsé elfogadására azáltal nyílik lehetőség, hogy a mandátumáról nemrég lemondott Hunvald György utóda, Kivágó Iván Györgyné ma leteszi esküjét. Ezt követően pedig ellenzéki támogatás nélkül ismét minden olyan kérdésben dönthet a koalíció, amelyben minősített többségre van szükség.

A közgyűlés rendkívüli ülésén több, a költségvetéshez kapcsolódó beruházás sorsáról is döntés várható. Két héttel korábbi döntését megismételve ismét határoz a közgyűlés a Margit híd felújításának és a csepeli gerincút építésének uniós támogatási szerződéséről. A döntést azért kell megismételni, mert korábban költségvetési felhatalmazás nélkül határoztak ez ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását