2024. május 2. - Zsigmond

Jönnek a szerbek?

A nyugat-balkáni országoknak, köztük Szerbiának az Európai Unióban a helye - jelentette ki szerdán Lech Kaczynski lengyel államfő Boris Tadic szerb elnökkel folytatott megbeszélése után.
2009. május 14. csütörtök 06:27 - HírExtra
A Tanjug szerb hírügynökség szerint Kaczynski megerősítette, hogy nem ért egyet a varsói kormány tavalyi döntésével, amellyel elismerte a volt szerb tartomány, Koszovó egyoldalúan kikiáltott függetlenségét. A döntés meghozatalára azonban jogosult volt a demokratikusan megválasztott kormány - mondta a belgrádi keltezésű hír szerint a politikus. Lech Kaczynski leszögezte, hogy az EU kapui mindig nyitva lesznek Szerbia előtt annak ellenére, hogy az új tagok felvételét illetően az unión belül "bonyolult" a helyzet.

- Az EU-nak belső problémái vannak, de meggyőződésem, hogy képes lesz túljutni rajtuk. Remélem, hogy hamarosan javulni fognak az új tagok felvételének körülményei, s úgy gondolom, hogy a balkáni országoknak joguk van az EU-tagsághoz, ugyanúgy, mint Ukrajnának és Grúziának. Szerintem a "két Európa" politikája hosszú távon csak konfliktusokhoz vezet - jelentette ki a Tanjug szerint Lech Kaczynski.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását