2024. május 15. - Zsófia, Szonja

"Védelmi pénz" már a gyerekek körében is

"Védelmi pénzt" követeltek egy tizenkét éves diáktól idősebb társai Pécsett; a feltételezett elkövetők ellen eljárás indult - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel szerdán.
2009. május 13. szerda 16:22 - HírExtra
"A sértettet a napokban az utcán három iskolatársa közrefogta és megfenyegette, fizessen, ha nem akarja, hogy elverjék" - mondta el Zsobrák Péter. Hozzátette: a gyerek annyira megijedt, hogy a szüleinek sem mert szólni, egy pedagógusnak tűnt fel, hogy baj van, kikérdezte őt, majd értesítette a rendőrséget.

A szóvivő közölte, a gyanúsítottakat még aznap elfogták és zsarolás miatt büntetőeljárást indítottak velük szemben. Azt vallották, az egészet "gyerekcsínynek" szánták, de ha bűnösségük bebizonyosodik, akár több éves szabadságvesztésre is számíthatnak.

Zsobrák Péter beszámolt arról, hogy a rendőrség fiatalkorú zsarolókat fogott el Szigetváron is, ahol két tizenhat éves fiú gyerekektől követelt pénzt. Ötszáz forintot szereztek, de elkölteni már nem volt idejük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását