2024. május 3. - Tímea, Irma

Méltón a Zeneakadémia nevéhez

Görögországban nyert fuvolaversenyt Szabó Vanda, a Zeneakadémia növendéke, az intézmény rézfúvós hallgatói pedig egy csehországi versenyen szerepeltek jól az elmúlt napokban.
2009. május 12. kedd 21:45 - HírExtra
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (LFZE) sajtóirodája kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Szabó Vanda hatvan versenyző közül nyerte meg az első díjat a láriszai nemzetközi fuvolaversenyen. A harmadéves fuvolista a nemzetközileg is elismert muzsikus, Kovács Lóránt tanítványa.

Az egyetem több rézfúvós hallgatója a brnói nemzetközi versenyen érte el kiemelkedő eredményt. A trombitások versenyén az első helyezett és az abszolút győztes Vanyó Gábor lett, második helyen Siket István végzett, a harmadikon Pecze Balázs.

A kürt szakos hallgatók közül Kállai Tibor, Farkas Tamás és Gulyka Péter lett harmadik, Farkas Ferenc pedig különdíjban részesült. A brnói fúvós megmérettetésen a harsona és a tuba tanszak szintén jól szerepelt: harsonán második helyezést ért el Kovács Balázs, harmadik díjat kapott Tóth Márk, tubán a második díjas Keresztesi Bálint mellett abszolút nyertes és első díjas lett Beregi András.

Az LFZE zeneszerzés tanszéke időközben versenyt rendezett növendékei számára. A diákok 7 és 15 perc időtartamú zeneművekkel indulhattak a megmérettetésen. Az első díjat Bella Máté harmadéves hallgató vihette haza Inszomnia - kommentárokkal című művéért. Második és harmadik helyezést a másodéves Tornyai Péter szerzett ...about time és ...au langue de la pleine lune című darabjaival.

A legjobb előadásért járó elismerést Herman Péter, Rohmann Ditta, Stankowsky Endre és Solti Árpád kapta. A díjakat az Artisjus és a Zeneakadémia Alapítvány ajánlotta fel. A Bozay Alapítvány különdíját megosztva vehette át Solti Árpád Pulzációk II. és Derecskei András Etude pour piano című művéért.

Az egyetemhez kapcsolódó hír, hogy a Liszt Ferenc Kamarazenekarral közös koncertsorozat részeként rendezik meg az idei Zathureczky Emlékversenyt. A május 22-i hangversenyen a kamarazenekar és az egyetem növendékei, Bálint Angéla, Deák Anna, Dóczi Áron, Hoffman Ágnes, Pintér Dávid és Windberg Anna Mozart hegedűversenyeket játszanak a Zeneakadémia Kistermében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását