2024. május 28. - Emil, Csanád

A tét az Európa Kupa

A trófeán kívül további nagy tétje is van a labdarúgó Olasz Kupa döntőjének, merthogy mind a Lazio, mind a Sampdoria az európai kupaporondra vágyik, melyet csak győzelemmel tud elérni.
2009. május 12. kedd 12:42 - HírExtra
A fővárosi gárda 10. a bajnokságban, noha az idény eleji remények a Bajnokok Ligája-szereplés kivívásáról szóltak, míg a Sampdoria 12. a tabellán. Előbbi gárda túlságosan rapszodikus teljesítményt nyújtott eddig, így egy sikeres kupadöntővel vigasztalódna, a genovaiak pedig ősszel szerepeltek gyengén, ám tavasszal sikerült feljebb kapaszkodniuk.

A hétvégi, bajnoki főpróbán a Lazio hazai pályán 3-1-re kikapott az Udinesétől, míg a kikötővárosiak 5-0-ra legyőzték a Regginát. Ennek ellenére a Laziónál afféle kötelező győzelemről beszélnek, miközben a Sampdoriánál sokkal visszafogottabban nyilatkoznak az érdekeltek.

"Számunkra csak a győzelem az elfogadható eredmény, már a múlt hétvégén is ez járt a fejünkben, s ez bosszulta meg magát" - mondta Tommasso Rocchi csapatkapitány.

A Laziónál a macedón csatár, Goran Pandev combizomsérüléssel bajlódik, a középpályás Pasquale Foggia a térdét fájlalja, míg a brazil Matuzalem eltiltását tölti majd a finálé idején.

"Már az kitűnő eredmény nekünk, hogy 15 év után ismét bejutottunk a fináléba. Nem szeretem azt mondani, hogy muszáj nyerni. Mindent megteszünk érte, de ilyen összecsapásokon nüanszok döntenek" - mondta Walter Mazzarri, a Sampdoria vezetőedzője.

A Sampdoria elsősorban tavaszi felemelkedését elősegítő párosában, azaz az irányító Antonio Cassanóban és Giampaolo Pazziniben bízik, ők nagyszerűen megértik egymást a pályán.

A szerdai döntő 20:45 órakor kezdődik a római Stadio Olimpicóban, azaz a Lazio annyi előnnyel indul, hogy otthon érezheti magát. Mindkét csapat ötödik végső sikeréért küzdhet, a Lazio 2004-ben, míg a Sampdoria 1994-ben hódította el legutóbb a trófeát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását