2024. május 23. - Dezső

Nem a lőszerre utaztak a tolvajok?

Nem "célirányosan" lőszereket akarták ellopni az elkövetők múlt csütörtökön a Ferencvárosi pályaudvarról, hanem véletlenül, egy vagont feltörve találtak rá a 15 ezer lőszert tartalmazó szállítmányra.
2009. május 11. hétfő 10:35 - HírExtra
A főkapitány szerint a rendőrség tud egy olyan bűnözői körről, amelynek tagjai évente több száz lopást és rablást követnek el ezen a pályaudvaron. "Azt hiszem közük lehet, ahhoz, hogy azon az éjszakán az a sok lőszer eltűnt" - tette hozzá.

Tóth Gábor utalt arra, hogy a bűnözői kör több tagját már rendőrségi eljárás alá vonták.
Mint a főkapitány szavaiból kiderült: a korábban közöltnél nyolcszázzal több töltényt, 12.300-at talált meg a rendőrség szombaton éjjel a pályaudvar közelében, így összesen 2.700 lőszer hiányzik a szállítmányból.

Tóth Gábor szerint a megtalált lőszereket valószínűleg visszavitték a vonatállomás közelébe, mert - mint mondta - a pályaudvart és környékét a bűncselekmény után nagyon alaposan átvizsgálta a rendőrség, de akkor a kutatás nem hozott eredményt.
A rendőrség csütörtökön tette közzé honlapján, hogy 15 ezer darab éles lőszert loptak el ismeretlenek egy tehervonatról aznap hajnalban a Ferencvárosi pályaudvarra beérkező egyik szerelvényről.

Az MTI információi szerint az ellopott 45-ös kaliberű lőszereket Magyarországon gyártották és az Amerikai Egyesült Államokba szállították volna. A MÁV Cargo közleményben tudatta az MTI-vel, hogy a lőszerek fuvarozására vonatkozó kormányrendelet értelmében, az engedélyek beszerzése mellett az előírt fegyveres őrzés biztosítása is a fuvaroztató kötelessége.

Bencze József országos rendőrfőkapitány szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy a lőszerekre a főváros IX. kerületében, egy lápos, elhagyatott részén bukkant rá a rendőrség. Úgy vélte, nagyjából ezen az említett szakaszon szedhették le a vonatról a lőszerszállítmányt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását