2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jamie Oliver lefogyaszt egy várost

Diétára fogja az egyik "lekövérebb" amerikai várost Jamie Oliver brit mesterszakács. A helybeli rossz táplálkozási szokások megváltoztatásáról hatórás tévésorozat készül az ABC amerikai tévécsatorna közreműködésével.
2009. május 11. hétfő 14:15 - HírExtra
Oliver hamarosan körútra indul az Egyesült Államokban, hogy meglátogassa az ország "legegészségtelenebb" városait, és a helyi sajátosságoknak megfelelő hozzávalókból megmutassa az egészséges étrend kialakításának lehetőségeit - számolt be róla vasárnap a The Hollywood Reporter című filmes szaklap online kiadása.

A 34 esztendős szakács korábban megreformálta a brit iskolai közétkeztetést. 2005-ben a Jamie iskolai ebédjei című tévésorozatában bemutatta, hogyan is lehet egészségessé tenni egy iskola menzáját. Egy angol város lakóit pedig a közelmúltban arra tanította meg, hogyan főzzenek friss alapanyagokból.

A tervbe vett ABC-szériában egy "elhízott" amerikai településen akar segíteni Oliver. A műsor nem csak a város iskoláit veszi majd célba, de a munkahelyek és a közétkeztetés egyéb színhelyei is sorra kerülnek.

"Jamie már túl van egy ilyen misszión. A változás szószólója lesz, és nem úgy lép fel, hogy 'Angliából jöttem, és az amerikaiak kövérek', hanem meglesznek az eszközei a változás előidézésére és a megfelelő ajtókon fog kopogtatni" - idézte a THR.com portál Vicki Dummert, az ABC alternatív sorozatainak társelnökét.

A főzőtanfolyam helyszínét egyelőre még nem jelölték ki, de a tévétársaság bízik benne, hogy jövőre már adásba kerülhet a Ryan Seacrest produkciójában születő sorozat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását