2024. május 16. - Mózes, Botond

Tilos a mobiltelefon használat

A Boston környéki tömegközlekedési hatóság vezetője közölte: megtiltja, hogy a busz-, vonat- és villamosvezetők mobiltelefont és egyéb személyi használatú elektronikus eszközöket tartsanak maguknál munka közben - írta a The New York Times.
2009. május 10. vasárnap 23:15 - HírExtra
A döntés azután született, hogy pénteken este összeütközött két villamos Bostonban; 49-en megsérültek. Az egyik villamos 24 éves vezetője sms-ezés miatt nem állt meg a tilos jelzésnél. Daniel Grabauskas, a Massachusetts-öböl közlekedési hatóságának igazgatója kijelentette: a tömegközlekedési eszközök vezetői nem vihetik be a készülékeket a vezetői fülkébe, otthon, a kocsijukban, az öltözőszekrényükben vagy másnál kell hagyniuk.

Világossá tette: azt a sofőrt, akinél a tilalom ellenére szolgálat közben mobiltelefont vagy más hasonló készüléket találnak, azonnali hatállyal elbocsátják. A döntést támogatja a szakszervezet.

A vétkes villamosvezető - aki elismerte, hogy sms-üzenetet küldött barátnőjének - a jelenlegi előírásokat is megsértette, amelyek szerint ugyan a sofőröknél lehet a mobiltelefonjuk, de tilos vezetés közben telefonálni vagy sms-ezni.

A bostoni rendelkezés az eddigi legszigorúbb ilyen tilalom az Egyesült Államokban. Még Kaliforniában sem rendeltek el ilyen tiltást, pedig ott tavaly szeptemberben 25-en meghaltak és 135-en megsérültek egy hasonló balesetben. Akkor egy Los Angeles-i helyi érdekű vasút egy tehervonattal ütközött, amikor az előbbi vezetője sms-ezett.

James Aloisi, Massachusetts állam közlekedési minisztere közölte: támogatja a szigorú tiltást, mivel nem lehet kockáztatni újabb baleseteket azért, mert néhány sofőr késztetést érez, hogy használja is nála levő telefonját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását