2024. május 5. - Györgyi

Blues zenészeket djíaztak

Harmincadik alkalommal adták át Memphisben, a blues zenészek legrangosabb elismerését, a Blues Music Awards díjat, amelyet a műfaj Grammy-díjaként tartanak számon.
2009. május 9. szombat 09:18 - HírExtra
Janiva Magness a műfaj legfontosabb trófeája, a B. B. King nevét viselő díj mellett megkapta az év legjobb kortárs blues énekesnőjének járó elismerést is a csütörtök esti eseményen.

A Magyarországon jól ismert, és júliusban ismét idelátogató B. B. King, a blues 83 éves veteránja két díjat kapott: ő lett az év előadója a hagyományos blues kategóriában, ugyanebben a műfajban albuma is nyert. A kortárs blues legjobb előadója Buddy Guy, a műfaj egyik legjobb gitárosa lett, aki szintén elvitte a kategória legjobb albumáért járó díjat, valamint az év albumának járó trófeát is.

A 26 díjazott között volt a fiatalon elhunyt Jeff Healey (legjobb rock-blues album), Irma Thomas (a legjobb soul-blues abum), Etta James (soul-blues énekesnő), Koko Taylor (hagyományos blues énekesnő). Az év daláért járó díjat Kenny Neal nyerte el a harmincadik alkalommal megrendezett gálán.

A Blues Foundation Awards eredetileg a több hangszeren játszó W. C. Handyről, a "blues ükapjáról" kapta a nevét, s amíg a nevét viselte, az eseményt mindig születésnapján, május 24-én tartották.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását