2024. május 22. - Júlia, Rita

"Virtuális kerítéssel" a vírus ellen

Az Egyesült Államok "virtuális kerítést" emel 3200 kilométeres mexikói határán; a munkálatok heteken belül elkezdődnek - közölte csütörtökön Mark Borkowski, a belbiztonsági minisztérium határvédelmi hatóságának programfelelőse.
2009. május 8. péntek 10:05 - HírExtra
A két ország határát a tervek szerint öt éven belül teljes hosszában ellenőrizni fogja a kerítés. Az első érzékelőkkel, kamerákkal és kommunikációs eszközökkel felszerelt őrtornyokat - amelyek alkalmasak lesznek a drogcsempészek és illegális bevándorlók lefülelésére - Arizona szövetségi állam határán, egy 85 kilométeres sávban építik meg.

Az állam teljes, 515 kilométer hosszú határszakaszán később alakítják ki az egymástól 1,6 kilométer távolságban levő, a tereptől függően 12-36 méter magas, négylábú acéltornyokat. A kerítéssel körbevett tornyokat napelemekkel és pótakkumulátorokkal látják el. Arizona után Új-Mexikó, majd Kalifornia és Texas határa következik.

A virtuális kerítés azokat a valódi kerítéseket és járműakadályokat lesz hivatott kiegészíteni, amelyeket a déli határ mintegy ezer kilométeres szakaszán már kiépítettek az illegális határátlépők visszatartására. A virtuális kerítés a washingtoni képviselőházból származó becslés szerint körülbelül 6,7 milliárd dollárba fog kerülni.

A tornyok között kamerákkal, radarral, infravörös érzékelőkkel és egyéb berendezésekkel tervezik meggátolni a csempészetet. Az intelligens érzékelő rendszer képes lesz megkülönböztetni az állatokat az emberektől, és az operátorok azonnal határőröket küldhetnek a helyszínre, ha határsértés történik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását