2024. június 1. - Tünde

Megint gránátokat találtak a 61-es úton

Két második világháborús lövedéket találtak a 61-es úton a 133-as kilométerszelvénynél, az út két oldalán péntek délután - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.
2009. május 8. péntek 19:57 - HírExtra
Az útépítő munkások nem sokkal 16 óra előtt egy aknavetőt és egy repeszgránátot fordítottak ki a földből, a rendőrség a veszélyes lövedékek miatt teljes szélességében lezárta az utat - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bíró Gábor tájékoztatása szerint a 61-es úton Kiskorpád és Kaposfő között közlekedőket Kaposmérőnél a körforgalomnál, Kiskorpádon pedig a vasúti átjárót követően elterelik Kadarkút irányába. Hozzátette: a lezárás várhatóan a kora esti órákig tart.

A héten ez a harmadik alkalom, amikor világháborús lövedék miatt le kellett zárni a 61-es utat a 133 kilométerszelvénynél útépítési munkálatok során talált lövedék miatt.

Kedd délután egy szovjet gyártmányú 82 milliméteres aknagránátot, szerda délelőtt egy magyar gyártmányú második világháborús lövedéket találtak az útépítők. Mindkét esetben mintegy három órán át tartott a teljes útzár. A szovjet gránátot a helyszínen felrobbantották a tűzszerészek, a magyar lövedéket leszállították.

A környék Magyarország egyik aknákkal leginkább fertőzött területe: a második világháborúban itt húzódott ugyanis a Margit-vonal, a németek utolsó kiépített védvonala a Kárpát-medencében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását