2024. május 2. - Zsigmond

Gázrobbanás volt Pécsen

Gázrobbanás történt péntek délelőtt Pécsett, a Móricz Zsigmond téren - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Zsobrák Péter az MTI-vel
2008. október 31. péntek 10:02 - Hírextra
Szőke Szabolcs tűzoltó, oltásparancsnok azt mondta, hogy a városi piactér melletti Móricz Zsigmond tér 7. szám alatti ház alagsorában eddig ismeretlen okból bekövetkezett detonáció kisebb károkat okozott az ingatlanban, a lépcsőház földszinti és első emeleti ablakai betörtek, továbbá az utcán parkoló autók közül több is megrongálódott.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel közölte: tűz nem keletkezett, a rendőrség ideiglenesen kiköltöztette a társasház és a környező épületek lakóit. A vizsgálat eddigi adatai szerint a E.ON gázszolgáltató valamilyen gázszerelési munkát végzett az épületben, már elzárták a gázt a vezetékben, a robbanás ekkor következett be. A közelben lévő szerelő első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett. Egy idős nőt, aki a ház előtt haladt el, a kitört ablak szilánkjai sebesítettek meg könnyebben.

A rendőr százados a folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva nem erősítette meg az MTI-nek azt az értesülését, amely szerint a gázszolgáltató alkalmazottjai egy gázóra cseréjét végezték. Az azonban elmondta, hogy a rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanújával, ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást indított az ügyben. A sérült szerelőt még nem kérdezték ki, de öt tanút már meghallgattak.

A helyszínen többen azt állították, hogy a balesetnek három sérültje van, de a hivatalos szervek - köztük Buda Péter, az Országos Mentőszolgálat dél-dunántúli vezetője - csak kettőről tudtak. Buda Péter arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szerelőt még a mentők megérkezése előtt a saját kollégái, míg az idős asszonyt mentők szállították kórházba.

A környező házakból, köztük egy óvodából összesen száz embernek kellett ideiglenesen távoznia. Vegyvédelmi szakemberek folyamatosan mérték a levegő gázkoncentrációját, de komolyabb gázszivárgás nem volt, a veszélyt még délelőtt elhárították a mentés résztvevői.

Az épületet vizsgáló statikus szakértő újságíróknak azt mondta: komolyabb kár nem keletkezett, a lakók hamarosan visszaköltözhetnek otthonukba, de a gépészeti szerelvényeket és villamos vezetékeket tovább kell vizsgálni.

Május óta különböző munkavégzésekkel összefüggésben négyszer volt gázszivárgás Pécsett. A május 7-én bekövetkezett gázrobbanásban egy ember meghalt, tízen megsérültek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását