2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Folytatódott a szegregációs per

Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány azt kérte a bíróságtól, hogy állapítsa meg a kaposvári Pécsi utcai iskolába járó roma gyerekek jogellenes elkülönítését, hátrányos megkülönböztetését, valamint kötelezze a fenntartót a szegregáció megs
2008. november 26. szerda 14:55 - Hírextra
A kaposvári önkormányzat jogi képviselője - csakúgy mint az első, október 20-án tartott tárgyaláson - vitatta a jogellenességet. Közölte: a tanítás nem alacsony szintű, ezt a szaktanárok és a technikai eszközök száma bizonyítja.

Az alapítvány jogi képviselője kifogásolta, hogy az alperes idei adatokra hivatkozott. Ők több évre visszamenőleg, folyamatában szeretnének képet kapni az iskola felszereltségéről, oktatási színvonaláról, ezért szakértő kirendelését kérték a bíróságtól.

A tárgyaláson több mint két órán át tanúként hallgatták meg az iskola igazgatóját, aki azt mondta: becslése szerint a 173 tanuló 70 százaléka cigány, 15 százaléka nem cigány, 15 százaléka pedig "vegyes" származású. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat mindig pozitívan állt az iskola fejlesztéséhez, mindenben támogatja a munkájukat.

Szita Károly (Fidesz), Kaposvár polgármestere néhány nappal ezelőtt, a Kaposvári Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökhelyettesével közösen tartott sajtótájékoztatón leszögezte: az önkormányzat nem zárja be a jogvédők által szegregáltnak mondott, Pécsi utcai iskolát. Az intézmény ugyanis sikeresen működik, felszereltsége átlagon felüli, és a szülők is egyértelműen amellett vannak, hogy az önkormányzat ne engedje bezárni az iskolát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását