2024. június 17. - Laura, Alida

Jó formában a forint

Erősödött a forint pénteken a bankközi devizapiacon, elszakadva kissé a zloty által diktált iránytól. Délután négy órakor 277,35 forinton jegyezték az eurót, szemben a csütörtök délutáni 280,17 forinttal.
2009. május 8. péntek 19:42 - HírExtra
A forintnak segítséget nyújtott az is, hogy a lengyel kamatcsökkentések miatt kiszélesedett a hozamrés a forint- és a zloty-befektetések között, ami hosszú zloty pozíciók felszámolására ösztönzi a befektetőket. A forint ennek köszönhetően elszakadt a zloty árfolyamának alakulásától, és a délután folyamán kisebb ingadozásokkal erősödött, míg a zloty nem. A dél körül tartott 279 forintos eruóárfolyamról 277-ig húzódott vissza, a zloty pedig 4,34 euróárfolyamról 4,36-ra.

A forint erősödése jó két hete tart kisebb-nagyobb ingadozásokkal, a nemzetközi befektetői hangulat alakulásának függvényében. A kereskedők szerint továbbra is az uralkodó piaci hangulat szabja meg a forint árfolyamának alakulását, alapvetően összhangban a térségbeli devizákkal, elsősorban is a zlotyval.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását