2024. június 1. - Tünde

A roma összefogás párt is leadta ajánlószelvényeit

Az MCF Roma Összefogás Párt összegyűjtötte és leadta európai parlamenti (EP) ajánlószelvényeit az Országos Választási Bizottságnál pénteken; egyben eljuttatta a 33 fős EP-képviselőjelölti listáját is.
2009. május 8. péntek 16:42 - HírExtra
Kolompár Orbán, a roma politikai szerveződés elnöke az OVB épülete előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az MCF "történelmet írt", amikor a 2006-os parlamenti választásokon önálló listát állított és történelmi teljesítményét most megismételte, mert Európában roma párt először állított önálló EP-listát a választásokra.

A roma politikus, aki az Országos Cigány Önkormányzat elnöke is, megköszönte valamennyi támogatójuk bizalmát és "az utcai erőszak helyett" a szavazófülkékbe hívta a romákat és a nem romákat egyaránt.

Az MCF Roma Összefogás Párt idén március elején tartott első országos kisebbségi önkormányzati konferenciáján fogalmazta meg először, hogy önálló listát állít az európai parlamenti választásra. A roma szervezet 22.500 ajánlószelvényt adott át pénteken az OVB-nek. A párt elnöke az MTI-nek azt mondta: 33 fős listájukon olyan roma és nem roma szakembereket indítanak, "akik sorsközösséget vállalnak a cigánysággal". Tájékoztatása szerint a listavezetőt és a további jelölteket a jövő héten mutatják be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását