2024. április 29. - Péter

Obama mindent belead az al-Kaida ellen

Külön-külön, majd együtt is találkozott Barack Obama amerikai elnök szerdán a washingtoni Fehér Házban Hamid Karzai afgán és Aszif Ali Zardari pakisztáni államfővel, akiket teljes támogatásáról biztosított az al-Kaida és szövetségesei elleni harcban.
2009. május 7. csütörtök 08:15 - HírExtra
A két kétoldalú és a háromoldalú megbeszélés után Obama közölte: az Egyesült Államok, valamint Afganisztán és Pakisztán együtt fog működni egymással az al-Kaidával és a tálib erőkkel szembeni fellépésben. Obama rendkívül termékenynek nevezte a tárgyalásokat.

Azt mondta, a három szuverén ország közös célja: megzavarni, megbontani és vereséget mérni az al-Kaidára és szélsőséges szövetségeseire Afganisztánban és Pakisztánban, továbbá megakadályozni jövőbeni működésüket bármelyik országban.

A tárgyalások utáni sajtótájékoztatón Obama együtt jelent meg Karzai és Zardari elnökkel, de csak az amerikai elnök beszélt; felolvasott egy nyilatkozatot, ám a sajtó kérdéseire nem válaszolt. Hangsúlyozta, hogy a három ország biztonsága egymáshoz kapcsolódik; és az Egyesült Államok elkötelezett a két ország stabilitásának támogatása mellett.

Megjegyezte, hogy a szélsőségesek újabb emberéleteket oltottak ki Pakisztánban és Afganisztánban, ahol továbbra is fenyegetést jelentenek a demokratikusan megválasztott kormányra, miközben az al-Kaida folytatta harcát az Egyesült Államok ellen az afgán-pakisztáni határ térségében levő menedékeiből. Figyelmeztetett: újabb erőszakra és visszalépésekre lehet számítani, mielőtt a terrorizmus erőit legyőzik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását